Avlsrestriktioner


Dansk Kennel klub (DKK) har med virkning fra 1. juli 2012 registreret følgende vedrørende Tibetansk Terrier.

Racenummer DKK: 2090
Gruppe: 9
Racens hjemland: Tibet
Specialklub: Tibetanerklubben

Tidligste alder ved HD-fotografering: 12 måneder

Stambøger

Vi har som specialklub – i lighed med næsten alle øvrige specialklubber – valgt modellen med 2 typer DKK-stambøger ved stambogsføring af hvalpe.

  • En basis-stambog: Hvalpe efter forældredyr, som opfylder racens avlsrestriktioner.
  • En basis-plus-stambog med påtegningen ”Denne hund er avlet efter Tibetanerklubbens og DKK’s avlsanbefalinger”: Hvalpe efter forældredyr, som udover at opfylde racens avlsrestriktioner også opfylder racens avlsanbefaling.

Avlsrestriktioner

Øjen-krav:
Hvalpe kan ikke stambogføres i DKK, medmindre begge forældre er undersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel, og fundet fri for tegn på PRA og LL. Første undersøgelse skal være foretaget inden første parring, dog tidligst når hunden er 9 måneder gammel. En øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet. Gælder for alle hunde i racen.

Farver: Hvid, golden, cream, grå eller røgfarvet, sort, flerfarvet (parti-colour) eller trefarvet (tricolour). Alle farver er tilladt undtagen lever- eller chokoladebrun.

Øvrige krav: Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads *). Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler

Avlsanbefaling

HD-krav:
Afkom kan kun stambogsføres med ovennævnte påtegning, såfremt begge forældre før parring er HD-fotograferet og har en officiel HD-status registreret i DKK.
 

Note: *) Dette betyder enten en udstillingspræmiering (FCI) eller en dyrlægeattest, når hunden er 8 måneder eller derover. Hvis en hanhund ikke er udstillet, skal der foreligge en dyrlægeattestering for, at den ikke er kryptorchid.

Ved parring med udenlandske hanhunde henvises til DKK’s regler Udenlandske parringer

 

Til top